Je koopt hardloopschoenen en je bent klaar om te gaan lopen. Toch? Of komt er misschien meer bij kijken in een wereld waarbij je kunt kiezen uit tientallen verschillende hardloopschoenen, met verschillende soorten demping, verschillende vormen van stabiliteit, en meer of minder geschikt voor bepaalde loopstijlen om maar eens een paar variabelen te noemen. Een verkeerde match tussen loper en schoen kan leiden tot blessures, of een minder optimale prestatie. Wil je lekker lopen, zonder pijn of ongemak, komt er dus iets meer bij kijken dan zo maar een paar schoenen aanschaffen. Dat hoeft niet spannend te zijn want wij zijn er om jou daarbij te helpen! Met een loopanalyse kom je verder …

Hoe werkt een loopanalyse?
We filmen je bij het lopen en bespreken wat er goed en fout gaat. We geven je adviezen over de juiste hardloopstijl en de perfecte schoenen. Neem ook je oude schoenen mee. Daar kunnen we namelijk veel uit aflezen. Dankzij zo’n loopanalyse loop je straks vrolijk verder waar anderen misschien met pijn en ongemak toch nog afhaken.
Ook voor gevorderde lopers is een loopanalyse een belangrijk moment voordat je verder gaat op een nieuw paar schoenen. Bijvoorbeeld wanneer je switcht van merk e/o model, maar ook wanneer een fabrikant ‘jouw’ schoen dusdanig heeft aangepast waardoor ie misschien niet meer bij jouw loopstijl hoort.

Wij gaan je in ieder geval helpen om de juiste schoenen te kiezen. Dat doen we via onderstaande stappen:

1) Analyse oude schoenen, blessures en trainingsprogramma
Vertel ons hoe vaak je traint, welke afstanden je loopt en of je al eens blessures hebt gehad. Dan laat je ons je oude schoenen zien. Aan de soort slijtage en aan de inlegzool zien wij vaak al hoe jij loopt. Soms vragen we je je oude schoenen even aan te trekken en beginnen we de analyse op jouw oude schoenen.

2) Analyse looppatroon nieuwe schoenen
Nu mag jij aan de slag. Je gaat op een nieuw paar schoenen een stukje lopen. Wij filmen je daarbij en analyseren de beelden samen met jou. Uit die analyse volgt een advies wat een bepaalde schoen voor jou doet. Loop deze comfortabel, is deze stabiel, etc. Daarna zullen we diverse schoenen met je passen en analyseren om uiteindelijk samen tot de juiste keuze te komen. Probeer ze goed uit, in de winkel maar vaak sturen we je ook nog even naar buiten voor het échte gevoel.

Arion
Naast de analyse met videobeelden hebben we nu ook een nieuw systeem genaamd Arion. Hierbij gebruiken we inlegzooltjes die zijn gekoppeld aan een analysesysteem en je loopt een paar keer heen en weer over onze loopbaan. Via deze zooltjes zien we de drukpunten in de schoen, jouw manier van afwikkelen, jouw stabiliteit en nog meer data waarmee we jou weer van het juiste advies kunnen voorzien.

De ideale wedstrijdschoen … voor iedereen
De Arionanalyse is ook een waardevol hulpmiddel bij je zoektocht naar de juiste wedstrijdschoen. De analyse vindt dan plaats op een loopband waardoor je gedurende langere tijd je eigen wedstrijdtempo kan lopen. Het Arionsysteem kan dan van de verschillende geteste schoenen de analyses laten zien en de data vergelijken.

Afspraak maken voor een loopanalyse?
Kijk op https://www.runnersworld.nl/nl/pages/afspraak-voor-loopanalyse en zoek de voor jou dichtstbijzijnde vestiging. Maak je een afspraak dan is er gegarandeerd plek op het door jou gekozen tijdstip. Uiteraard kan je ook bij ons binnenlopen zonder afspraak.