Nachtrust en sport zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Als de beddenspecialist van regio Rotterdam en omstreken, wil Slaapboulevard Kwakernaat zo veel mogelijk mensen aan een goede nachtrust helpen. Wij vinden namelijk dat iedereen gebaat is bij een goede nachtrust. Al helemaal voor de sportievelingen onder ons.

Terwijl jij ligt te slapen, is je lichaam namelijk hard aan het werk. Het werkgeheugen wordt opgeschoond, afvalstoffen afgevoerd en het onderbewustzijn wordt aan het werk gezet. Een goede, diepe slaap betekent dat de hersenen de tijd en de kans krijgen om zich te reinigen. De afgifte van groeihormonen in jouw lichaam bereikt een piek wanneer je diep slaapt. Terwijl je uitrust, worden cellen gerepareerd en nieuwe cellen aangemaakt. Ook zorgt een goede nachtrust ervoor dat je jouw emoties van de dag goed kan verwerken en dat je onthoudt wat je overdag hebt geleerd of getraind. Daarom werkt een nachtje slapen over een beslissing vaak zo goed.

Wist je dat je ’s ochtends zelfs een paar centimeter langer bent dan ‘s avonds? Of eigenlijk: dat je na een dag wat korter bent geworden? Dit heeft te maken met het herstellen van de dikte van de tussenwervelschijven in de wervelkolom, een proces dat tijdens de slaap plaatsvindt. 

Zoals voldoende slaap ons uitgerust en fit laat voelen, kan onvoldoende slaap impact hebben op onze gemoedstoestand en gezondheid. Door meer te weten te komen over de rol van slaap, de structuur van de slaap en welke factoren onze slaap beïnvloeden, kunnen we de controle terugkrijgen over onze nachtrust en daarmee onze gezondheid. Wil je meer weten over slaap en rust? Stel je vragen aan onze adviseurs. We helpen je graag. 

Als ambassadeur van de Halve Marathon van Barendrecht wil Slaapboulevard Kwakernaat haar steentje bijdragen aan een gezonde en uitgeruste wereld. Want een gezonde en uitgeruste wereld, is een betere wereld.