Maar al te vaak wordt het belang van een goede sportbril onderschat. Een sportbril heeft namelijk meerdere voordelen die zorgen dat u comfortabel en met goed zicht kunt sporten. Natuurlijk is een sportbril op sterkte onmisbaar als u een brildrager bent, maar ook mensen die contactlenzen dragen hebben baat bij een goede bril tijdens het sporten. De meest bekende voorbeelden zijn sportbrillen voor hardlopers en wielrenners, deze kunnen zonbescherming geven én op sterkte zijn. Wij leggen u graag de voordelen uit!

Sportbril
Een sportbril is in de eerste instantie bedoeld om ervoor te zorgen dat uw ogen beschermd zijn tegen zowel UV-straling als oogletsel tijdens het sporten. Dat is fijn, want gewone brillen zijn meestal niet geschikt voor sportieve activiteiten. Gewone brillen hebben geen geschikte pasvorm voor gebruik tijdens het sporten en zijn niet voorzien van extra’s om het sporten aangenaam te maken als bril- of contactlensdrager.

Comfort
Een sportbril sluit zeer goed aan op het hoofd, voorkomt daarmee tranen en is heel comfortabel. Ook contactlensdragers hebben baat bij sportbrillen, want een goede afscherming van de ogen voorkomt het uitdrogen van de contactlenzen. Verder is een sportbril licht van gewicht en voorzien van antislip neussteuntjes, waardoor deze niet van het hoofd afglijdt bij transpiratie, trillingen of spontane bewegingen van het hoofd. De wat meer exclusieve merken sportbrillen zijn voorzien van ventilatieruimten dat aandampen van de glazen vermijdt.

Kan tegen een stootje!
Het kan gebeuren dat u tijdens buitenactiviteiten toch onverwacht valt of zich stoot. Met het ontwerp van de sportbril is daarmee rekening gehouden: deze kan wél tegen een stootje. Wij hebben verschillende topmerken in huis die speciale zonnebrillen ontwikkeld hebben. Bij het maken van een keuze kijken we samen naar uw type sport, de intensiteit en uw persoonlijke wensen.

Contactlenzen
Maar ook contactlenzen kunnen een goede oplossing voor u zijn. Denk bijvoorbeeld aan daglenzen. Op het moment dat u gaat sporten zet u ze simpelweg in, na uw sportsessie gooit u ze weg en gebruikt u weer uw gewone bril. De lenzen blijven op hun plek én kunnen ook niet beslaan. Zeker niet onbelangrijk is dat uw hygiëne ook optimaal blijft. Wilt u goed voorbereid zijn voor een sportieve zomer? Kom dan eens langs in onze winkel, wij helpen u graag verder voor perfect zicht tijdens het sporten!

www.bartvanmeurs.nl