SPORTMEDISCH ONDERZOEK

Verantwoord sporten om blessures te voorkomen én je prestaties verbeteren.
Een must voor iedere hardloper die bewust met zijn lichaam en gezondheid om wil gaan.

Voor de meeste hardlopers zijn toekomstige doelen gebaseerd op eerder gelopen tijden of afstanden. Loop je sneller of verder dan is je doel behaald. Maar zijn dat wel de juiste indicatoren? Hoe weet je of je jouw potentieel optimaal benut? Kan je beter? Of zou je juist minder moeten doen, omdat jouw prestatie eigenlijk stiekem ten koste gaat van jouw algehele gezondheid? Onze partner Sportgeneeskunde Rotterdam kan daar antwoord op geven middels een sportmedisch onderzoek!

De sportmedische onderzoeken zijn er in diverse soorten en maten. Wij adviseren een uitgebreid sportmedisch onderzoek voor een echte nulmeting, en herhaal dit om de zoveel jaar om te zien hoe jouw waardes zich ontwikkelen. ‘Meten is weten’ gaat verder dan de aanschaf van een mooi sporthorloge. Indien je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt is er een grote kans dat dit onderzoek periodiek geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Het is zeker de moeite waard om dit even te controleren. Kijk voor meer informatie over de sportmedische onderzoeken op de volgende pagina.

Naast het ondergaan van een sportmedisch onderzoek, veel sporten en gezond leven kun je de kans op hartproblemen ook verminderen met de volgende tips:
1. Bij warm weer: intensiteit aanpassen, meer drinken en meer zout eten. Het hart heeft het zwaarder te verduren als het warm is.
2. Luister goed naar eigen lichaam: neem kortademigheid, druk op de borst, duizeligheid, misselijk of plots sterke afname van prestatie altijd serieus.
3. Vermijd plotse toenames in trainingsbelasting: dit kan overbelasting voor de spieren veroorzaken maar ook voor het hart. Een marathon is erg zwaar als je in de trainingen nooit verder hebt gelopen dan 20km of nooit op marathon snelheid hebt getraind.

Soms kunnen kleine dingen al tot een grotere bewustwording of verbetering leiden.

Overige diensten
Naast de sportmedische onderzoeken biedt Sportgeneeskunde Rotterdam nog een groot scala aan andere diensten aan waar jij als sporter je voordeel mee kan doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

– sportmedische keuringen
– trainingsbegeleiding
– loopanalyse
– performance bikefitting
– sportfysiotherapie, en
– sportmassage

Kijk voor meer informatie op de website www.sportgeneeskunderotterdam.nl.