Wij zijn er trots op dat onze partner Sportgeneeskunde Rotterdam zich ook dit jaar als ambassadeur verbindt aan de Hotel Ridderkerk Halve Marathon Barendrecht. Als organisatie hechten wij veel waarde aan de gezondheid van onze lopers, zowel beginnende als ervaren lopers. Het is belangrijk niet te veel van je lichaam te vragen (te veel / te lang te lopen of op een verkeerde manier) anders kan je last krijgen van blessures. Het is dus belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. De sportartsen, bewegingswetenschappers en fysiotherapeuten van Sportgeneeskunde Rotterdam geven je een deskundig advies middels een preventief sportmedisch onderzoek en / of loopanalyse.

Sportmedisch onderzoek
Sportmedische onderzoeken geven een zeer gedetailleerd inzicht in je hartslag- en trainingszones. Na afloop krijg je van de sportarts een goed advies over hoe jij jouw hardloopprestaties kunt verbeteren, wat je wel moet doen en wat je absoluut moet laten tijdens je trainingen. Een trainingsschema op maat behoort hierbij tot de mogelijkheden. Ook als je klachten ervaart tijdens het hardlopen kan dit onderzoek waardevolle inzichten geven en kan het team bij Sportgeneeskunde Rotterdam je helpen bij het voorkomen en genezen van blessures. Er zijn verschillende onderzoeken mogelijk, van een basis tot zeer uitgebreid onderzoek inclusief VO2max, vermogens- en lactaatmeting.

Voor meer informatie bekijk deze pagina.

Loopanalyse
Bij aanhoudende voet-, knie-, heup- of rugklachten kunnen de bewegingswetenschappers bij Sportgeneeskunde Rotterdam een loopanalyse uitvoeren. Tijdens het onderzoek wordt jouw looppatroon op een loopband in beeld gebracht middels videoanalyse en druksensoren. De resultaten van het onderzoek worden meteen geanalyseerd en beoordeeld. Hierdoor weet je dezelfde dag nog of jouw klachten voortkomen uit je looppatroon of afwikkeling. Ook om blessures te voorkomen en / of je looptechniek te verbeteren is een loopanalyse geschikt. Je krijgt advies over je looptechniek, je spierbalans en de optimale schoenen. Tevens kunnen er steunzolen of een brace geadviseerd worden.

Kijk voor meer informatie op deze pagina